onsdag 17 mars 2010

En riktigt heldag

Jag har nog världens tröttaste hund, efter vi kom hem från kursen så gick Frank och drack lite vatten sen så va det raka vägen ner till sovrummet. Så han har tackar för sig ikväll. men jag klandrar han inte, det har verkligen varit en heldag
Dagen började med att vi åkte ut till Hönö och hälsade på Farmor och Farfar, där sprang Frank runt i deras trädgård som aldrig för, efter de så gick vi en liten promenad i bergen, jag fick mig allt några skratt, om man säger så här så har jag inte världens smidigaste hund när det kommer till att springa och leka bland klipporna. Men roligt tyckte han nog allt att det va.
När vi hade lekt klart bland klipporna så åkte vi och hälsade på mamman min, sen så va det raka vägen till kungliga hundar och ha kurs.
Frank va inte riktigt på topp när det kom till träningen idag , men jag förstår honom om han va trött efter en dag som denna.
Men åter till kursen,
Idag så gick vi igenom
- lekträning, hur viktigt det egentligen är att man leker med sin hund under kontroll. Man stärker bandet mellan hund och ägare
- U-sväng ( inkallning) detta moment får vi fin slipa lite,
- Backa, det kan faktiskt Frank ganska bra =)
- sist men inte minst så gick vi igenom Handtarget . Det är en grej jag kommer lägga en hel del träning på den närmaste tiden, det kan vara riktigt praktiskt. För er som inte vet vad handtarget är så ska jag försöka att beskriva det. Man lär hunden att när man sträcker fram sin hand så ska hunden röra vid handen med nosen. tex när man möter en annan hund så sträcker man fram handen och hunden koncentrerar sig på att nosen ska vid röra handen istället för på hunden.
















Många kramar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar